Streefbedrag behaald

Airco voor verkoeling van de egels

Opgehaald

1.127
107% bereikt van het totaalbedrag € 1.050
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Onze egels hebben het warm. Te warm! Met ons platte dak lopen de temperaturen in de opvang op tot ver boven de dertig graden. Help jij mee aan verkoeling? 

We willen graag een airco aanschaffen met voldoende vermogen om de opvang te verkoelen. De airco die we op het oog hebben is energiezuinig en maakt minder geluid. Dat is wel zo fijn, want egels hebben uitstekende oortjes.

Voor de gezondheid en het welzijn van de egels is klimaatbeheersing noodzakelijk. Hoge temperaturen hebben een negatief effect op de gezondheid en het herstelvermogen, zeker voor de egels die medische zorg ondergaan. De hitte maakt de egel extra vatbaar voor besmettelijke ziekten die kunnen heersen binnen de opvang. Zo kunnen - ondanks zeer strenge hygiëneprotocollen - de sporen van schimmels overleven. Egels dragen tevens endoparasieten met zich mee; bij een verlaagde weerstand kunnen deze de kop opsteken.

Het uiteindelijke effect van dit alles is dat de egel langer in onze opvang moet blijven én vele weken later pas weer terug gezet kan worden in de natuur. Dat is niet wat we willen!

Ja, de egels staan op nummer één voor ons. Maar... onze vrijwilligers werken ook in deze omstandigheden!

Met jouw donatie maak je iedereen heel erg blij!

Cooler kan het niet! Dus help je mee?